Y-tunnus 2991740-2
Kotipaikka Oulu

 
Oikoluku tehtiin ennen paperitulosteille.
 
 

Oikoluku


Oikoluku (korjausluku, oikaisuluku, oikeinkirjoitustarkistus) on kielenkorjausta, jossa tarkistetaan muun muassa sanojen oikeinkirjoitus, välimerkit ja lauserakenteet. Moni voi ajatella, että oikoluku tietokoneella riittää. Usein on kuitenkin syytä kääntyä ammattilaisen puoleen.


Jos haluat, että tekstistäsi korjataan vain kirjoitus- ja kielivirheet, oikoluku on nappivalinta. Vaikka teksti olisikin kieliopillisesti virheetön, virheettömyys ei kuitenkaan vielä tee tekstistä sujuvaa. Pintapuolinenkin oikoluku on kuitenkin yleensä vähintä, mitä jokaiselle tekstille voi tehdä.


Asiatekstejään voivat oikoluettaa sekä organisaatiot että yksityishenkilöt. Oikoluettavia tekstejä ovat esimerkiksi artikkelit (myös tutkimusartikkelit), blogikirjoitukset, esitetekstit, kirjat, muistiot, ohjeet, omakustanteet, opinnäytetyöt, pöytäkirjat, raportit, sopimukset, tiedotteet, toimintakertomukset, verkkosivutekstit ja vuosikertomukset.


A-teksti noudattaa oikoluvussa Kielitoimiston ohjepankin ja Kielitoimiston sanakirjan ohjeita ja suosituksia. Oikolukuun ei kuulu lainausten oikeellisuuden varmistaminen.


Jätä tarjouspyyntö tai tilaus
Hinnoittelu


 
 

 
Kielentarkistus A-teksti
 
   050 567 8796
   info(ät)a-teksti.fi